top of page
Пошук
Агенція юридичних послуг

ГІД З ДЕРЖАВНИХ ПОСЛУГ

За інформацією Мінюсту, розміщеною на офіційній сторінці в Фейсбук, в Україні запрацював онлайн-гід з державних послуг – інформаційний портал про всі сервіси, що надаються органами виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Гід розміщено на порталі «Дія» за посиланням: https://guide.diia.gov.ua/. Нині на цьому онлайн-сервісі є інформація щодо близько однієї тисячі державних послуг – про місце, спосіб, строк, вартість, результати отримання послуг, а також необхідні документи та спосіб оскарження їх результатів.

Послуги упорядковано за 17 категоріями залежно від сфери діяльності. Серед найпопулярніших – соціальний захист, громадянство та міграція, діяльність бізнесу та громадських формувань, транспорт, сфера інтелектуальної діяльності, фінанси та податки.

Також для гіду розробили розділ із 36 життєвих подій. Серед них, зокрема, відповіді на запитання «Я хочу отримати паспортні послуги», «Я хочу захистити свою інтелектуальну власність» та інші.

Гід є офіційним джерелом про державні послуги в Україні. Якщо орган виконавчої влади чи місцевого самоврядування при наданні певної послуги вимагатиме довідку, яку не згадано на Гіді, посилання на Гід є аргументом для громадян – не надавати відповідні документи.

Проєкт реалізований завдяки підтримці проєкту USAID/UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS» та за сприяння проєкту SURGe, що фінансується урядом Канади.

31 перегляд0 коментарів

Comentarios


bottom of page