top of page
Пошук
Агенція юридичних послуг

АЛІМЕНТИ НА УТРИМАННЯ ДІТЕЙ

Дане питання є досить актуальним, однак багатьом не відомо, що стягнути аліменти можна не тільки шляхом направлення до суду позовної заяви, а й шляхом направлення до суду заяви про видачу судового наказу.

Таке право передбачене статтею 161 Цивільного процесуального кодексу України. За таких умов справа розглядається без участі сторін, а судовий наказ видається у більш стислий термін. Судовий наказ є особливою формою судового рішення та водночас виконавчим документом. Судовий збір при цьому сплачувати не потрібно. Аліменти стягуються у розмірі 1/4 частини доходів платника на одну дитину, 1/3 частини доходів платника на двох дітей і 1/2 частини доходів платника на трьох дітей.

Встановлено також максимальний розмір аліментів, який не може перевищувати 10 прожиткових мінімумів на одну дитину відповідного віку і мінімальний розмір, який не може бути меншим за 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Хоч процедура і вважається спрощеною, однак через наявність вимог до оформлення заяви та пакету документів, краще доручити це питання фахівцям.

2 перегляди0 коментарів

Comments


bottom of page